Hızlı Menü

Son Yorumlar

Anasayfa » Gümrükten Haberler » İzmir'de Sentetik Esrar Ele Geçirildi

11 Temmuz 2014 Cuma    |    1144 Kez Görüntülendi.

İzmir'de Sentetik Esrar Ele Geçirildi

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Ege Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne bağlı İzmir Gümrük Muhafaza Ekipleri tarafından gerçekleştirilen iki olayda 1,5 kilo Sentetik Esrar cinsi uyuşturucu madde ele geçirildi.

İzmir Kargo İşleme Merkezine gelen kargodan şüphelenen ekiplerin kontrolü sonunda içerisinde üç (3) adet üzerinde Çince ibare bulunan paket görüldü. Kaldırıldığında alt kısmında zulalanmış vaziyette beyaz renkte Sentetik Esrar uyuşturucunun etken maddesi olduğu kriminal laboratuvarınca tespit edilen yaklaşık 980 gr uyuşturucu madde ele geçirildi.

Gerçekleştirilen ikinci operasyonda ise, aynı kargo işleme merkezine gelen başka bir kargodan şüphelenilmesi üzerine yapılan kontrollerde içerisinde Sentetik Esrar etken maddelerinden 514,8 gr uyuşturucu madde olduğu görüldü.

Bu iki operasyonda İzmir Kargo İşleme Merkezi Servisinde toplam 1 kilo 494,8 gr Sentetik Esrar cinsi uyuşturucunun etken maddesi ele geçirildi.

Operasyonlarda yedi şüpheli İzmir Cumhuriyet Başsavcılığa sevk edildi.

Ayrıca İzmir Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda, piyasa değeri yaklaşık 21 bin TL olan bin 43 adet işlenmiş deri ele geçirildi.

Bir diğer operasyonda ise Çeşme Deniz Hudut kapısından son bir ay içesinde kaçak olarak yurtdışına çıkmaya çalışan Eritre ve Suriye uyruklu 9 kişi yakalandı.

Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada kaçakçılıkla mücadelenin etkin bir şekilde sürdürüldüğü ve halkımızın da Alo 136 ücretsiz Gümrük Muhafaza İhbar Hattını kullanarak bildirimde bulunabilecekleri belirtildi.

Yorumlar

Henüz Yorum Yapılmamış.

Adınız, Soyadınız
:
Şehir
:
E-Posta Adresi
:
Başlık
:
Yorum
 
Güvenlik Kodu
   Yenile
Güvenlik Kodu